Een microschakelaar kopen?

Een microschakelaar kopen? Microschakelaars worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze zijn vaak terug te vinden in een auto, oven of koelkast. Vroeger werden ze ook al eens in de industrie gebruikt, maar tegenwoordig hebben ze daar andere apparatuur en systemen voor.

Het is dan ook niet raar wanneer na een tijdje een microschakelaar defect raakt. Gelukkig is het vinden van een nieuwe microschakelaar simpel.

Wat is een microschakelaar?

Microschakelaars zijn kleine gevoelige schakelaars die van bewegende onderdelen de eindpositie detecteert. Wanneer dit bewegend onderdeel de microschakelaar raakt, wordt er een signaal doorgegeven.

Waarvoor worden microschakelaars gebruikt?

Microschakelaars zijn dus geschikt voor de detectie van alle bewegende delen waaraan een reactie moet worden gekoppeld. Zo kan een microschakelaar gebruikt worden voor het detecteren of de deur van een oven goed dicht zit. Ook zijn microschakelaars vaak terug te vinden in auto’s. Een voorbeeld hiervan is het detecteren of de gordel goed is vastgeklikt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een microschakelaar?

Allereerst is het belangrijk dat er gelet wordt op de schakelposities. De meeste microschakelaars hebben namelijk een enkele detectie. Hiermee willen we zeggen dat het contact wordt verbroken, wanneer het bewegend onderdeel druk uitoefent op de schakelaar.

Er zijn ook microschakelaars die over meerdere contacten beschikken. Dit is bijvoorbeeld het moedercontact, maakcontact of verbreekcontact. Daarnaast hebben ze ook uiteenlopende schakelposities, zoals aan/uit, aan/aan en uit/aan.

Vervolgens moet er rekening worden gehouden met de schakelspanning en de maximale schakelstroom. Ook het type actuator en aansluitingsmethode zijn factoren waar rekening mee gehouden moet worden.

Als laatste is het veiligheidstype van de schakelaar belangrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.