Online verkoop in de lift, maar rol van autodealers nog lang niet uitgespeeld

De ingrediƫnten voor de aanschaf van een nieuwe auto waren decennialang min of meer dezelfde: autofolders, showroom, praatje, proefrit, samenstellen en bestellen. Inmiddels kun je vanuit je luie stoel een nieuwe auto kopen. Aan enthousiasme voor de online aanschaf ontbreekt het bij de grote merken niet, maar uit een rondgang van NU.nl blijkt ook dat het proces nog in de kinderschoenen staat.

Aan de hand van vader en moeder naar de lokale autodealer om daar de modellen uit de folder te zien glimmen. Met een beetje mazzel mocht je nog achter het stuur ook. Zo zijn talloze autoliefhebbers geboren.

Het verkoopsucces van Tesla laat echter zien dat genoeg mensen zo’n autofolder, showroom en verkoper blijkbaar overbodig vinden. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de gevestigde orde zet inmiddels de eerste stappen met de online verkoop van auto’s.

Nog niet iedereen actief met online verkoop
Volkswagen en Peugeot doen weliswaar aan online verkoop, maar dat geldt vooralsnog alleen voor de personenwagens die via een private leaseconstructie worden aangeschaft. In april wordt het bij Peugeot ook mogelijk om volledig online zakelijk een nieuwe Peugeot met financial lease te bestellen.

Bij Kia vieren ze deze maand het eenjarige bestaan van hun online platform waarmee klanten hun auto kunnen samenstellen en bestellen. De klant kan er ook voor kiezen om alleen het samenstellen online te doen, om de bestelling bij een dealer af te ronden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.