Een slecht accupakket bestaat niet, een slechte eigenaar van een EV wel

Inmiddels bereiken elektrische auto’s ook de occasionmarkt. Helemaal nu ze worden geholpen door een aanschafsubsidie vanuit de overheid. De prangende vraag bij aankoop van een elektrische occasion is hoe het met het accupakket is gesteld. Dat is namelijk veruit het duurste onderdeel van de auto. Gelukkig is er nu een manier om te bepalen hoeveel capaciteit dat nog heeft.

Een elektrische auto heeft veel minder onderdelen dan een benzine- of dieselauto. Daaraan kan dus veel minder stuk en dat scheelt nogal in onderhoudskosten. Wél is er het accupakket, dat met het verstrijken van de tijd aan capaciteit inboet. Door te meten hoeveel prik er nog in de batterij zit, krijg je als consument een beter beeld van het overgebleven rijbereik.

Minstens zo belangrijk is dat informatie over de gesteldheid van het accupakket een stuk zekerheid geeft. Want als het accupakket het begeeft, zijn de vervangingskosten zó hoog, dat de kans groot is dat je gebruikte auto in één keer is afgeschreven.

De fabrikanten van elektrische auto’s hebben uiteraard apparatuur in huis om de zogenoemde ‘degradatie’ van de accupakketten te meten, maar ze zijn niet scheutig met het delen van de uitslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *